Νέα

Η σημασία ενός σωστού αυτόματου ποτίσματος

Ένα ιδανικό αυτόματο σύστημα ποτίσματος έχει πλεονεκτήματα τόσο σε εσάς όσο και στα φυτά σας.  Δεν σας βοηθά μόνο στο να διατηρείτε το γκαζόν σας και τα φυτά σας πράσινα αλλά κάνει οικονομία και στο νερό και στο χρόνο σας  για να ποτίσετε οι ίδιοι.

Η εγκατάσταση ενός συστήματος που δε βασίζεται στις ανάγκες του κήπου σας έχει τα ίδια καταστροφικά αποτελέσματα με την μη ύπαρξη αυτού, ξερό χορτάρι, ξερά φυτά ή ακόμα σάπια φυτά από υπερβολική υγρασία.

Το πιο μεγάλο πλεονέκτημα του είναι η προστασία του κήπου, των φυτών και των δέντρων. Ένα καλά σχεδιασμένο σύστημα εξασφαλίζει ότι το γρασίδι και τα φυτά θα έχουν όσο νερό χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε νερό.

Επίσης, με τη χρήση ενός τέτοιου συστήματος γλιτώνετε χρόνο και ενέργεια για να ποτίσετε μόνοι σας χειροκίνητα. Προγραμματίζετε την ώρα, τη διάρκεια και τις ημέρες και ξενοιάζετε για το πότε πρέπει να ποτίσετε και για το τι θα απογίνουν τα φυτά σας ενώ λείπετε διακοπές.

Η εγκατάσταση ενός επαγγελματικού συστήματος άρδευσης με τη χρήση αισθητήρων μεγιστοποιεί την αποτελεσματικότητα του ποτίσματος. Έτσι ανάλογα με τις κλιματικές και εδαφικές συνθήκες που επικρατούν, ο αυτόματος προγραμματιστής ποτίζει ανάλογα με τις ανάγκες των φυτών.

Τέλος, ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα είναι η εξοικονόμηση νερού και κατ’ επέκταση χρημάτων από τους λογαριασμούς νερού. Με τον αυτοματισμό ποτίζετε όσο πρέπει χωρίς σπατάλες και το νερό πηγαίνει απευθείας στο ριζικό σύστημα των φυτών χωρίς να χάνεται άσκοπα σε διαδρόμους και εκτός οικοπέδου.