Νέα

Χειμερινές εργασίες

Χειμερινές εργασίες

 

Μπορεί να έχουμε συνδέσει το χειμώνα με τα γυμνά κλαδιά και με την ξεγνοιασιά, ωστόσο, τα φυτά και  γενικά ο κήπος μας χρειάζεται φροντίδα. Έτσι, για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα την άνοιξη θα πρέπει να προετοιμαστούμε από τώρα.

Αρχικά, όλα τα ευπαθή φυτά στο κρύο (πχ. Εσωτερικού χώρου ή τροπικά) χρειάζονται άμεσα προφύλαξη από το ψύχος. Εσωτερικές σκάλες, απόγονα σημεία ή ακόμη αντιπαγετικό ύφασμα είναι οι ιδανικές λύσεις για τέτοια φυτά. Προσοχή. Ακόμη και το χειμώνα τα φυτά χρειάζονται πότισμα και καλό θα ήταν να μην τοποθετούνται πολύ κοντά σε πηγές θερμότητας.

Επιπλέον, είναι αναγκαίο να απομακρύνεται όλα τα ξερά φύλα ή άνθη από τα κλαδιά και από το έδαφος και  παράλληλα η εφαρμογή ενός σωστού κλαδέματος στα δέντρα θα επιφέρει καλύτερα αποτελέσματα την άνοιξη.  (Γνωρίζατε πως με τα ξερά φύλλα που θα μαζέψετε μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας βιολογικό λίπασμα;) Μ’ αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να απολαύσετε τόσο περισσότερη ανθοφορία και καρπούς όσο και καλύτερη κόμη και φυτά γεμάτα ζωντάνια.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές θα μπορέσετε να διατηρήσετε, παρά τις δυσκολίες που φέρνει ο χειμώνας, σε καλή κατάσταση το δικό σας “φυτο- cosmo”.